Як смажити на сковороді з нержавіючої сталі правильно:
Деякі господині недолюблюють сковороди із нержавіючої сталі без антипригарного покриття. Невдалий досвід підказує, що їжа постійно прилипає до поверхні або просто зрадницьки пригорає. Насправді все інакше. Готувати в посуді з якісної нержавіючої сталі – легко, практично, швидко і приємно. Головне, знайти правильну сковороду та освоїти кілька нехитрих правил.
Чим цінується нержавіюча сталь
Хороша сковорода має незаперечні переваги, які роблять її незамінною для щоденного використання. Ось за що цей посуд так цінують професійні кухарі.
Довговічність:
При грамотному обігу продукція з нержавіючої сталі прослужить набагато більше, ніж сковорідки з алюмінію з антипригарним покриттям. На відміну від них, на сталевій поверхні не утворюються тріщини, де накопичуються бактерії.
Безпека:
Нержавіюча сталь не вступає в реакції з будь-якими речовинами і абсолютно не окислюється. Тому на смак готових страв це ніяк не позначається. А ще сталь стійка до корозії та агресивних середовищ.
Зносостійкість:
Сталевий посуд спокійно переносить різкі температурні коливання. Плюс ви можете використовувати металеві лопатки або вилки. Навіть якщо випадково подряпати поверхню, на робочих характеристиках це не позначиться.
Невелика вага:
Сковороди мають малу вагу, що істотно полегшує всі маніпуляції під час приготування. Ви ніколи не випустите її з рук під вагою продуктів усередині.
Бережний підхід:
Неважливо, що ви готуєте в сталевій сковороді – соковиті домашні котлети, ніжне рибне філе або свіжі хрусткі овочі. Будь-які продукти зберігають первозданний смак і покриваються апетитною рум’яною скоринкою.
Універсальність:
Сковороди з нержавіючої сталі підходять для будь-яких типів варильних поверхонь, у тому числі індукційних. Деякі моделі можна використовувати навіть у духовці при температурі не вище 240°C.
Невибагливість у догляді:
Сталеве начиння достатньо мити м’якою губкою зі звичайним миючим засобом. Найсучасніші моделі не бояться посудомийних машин.
Щоб сковорода розкрила всі переваги та служила максимально довго, важливо запам’ятати кілька простих правил експлуатації.
Перед першим використанням промийте посуд теплою водою з м’якою губкою та рідким миючим засобом. Надалі намагайтеся мити сковороду відразу після приготування їжі, щоб залишки продуктів не присихали до поверхні.
Сковороду треба розігрівати недовго. Спочатку використовуйте такий тест. Налийте на дно практично 1 ч. л. води та поставте на середній вогонь. Як тільки вона зашипіла і випарувалася – поверхня прогрілася і можна вливати олію. Надалі ви самі розумітимете, скільки часу потрібно для мінімального розігріву.
Занадто сильно розжарювати сковороду з нержавіючої сталі не можна в жодному разі. Пригорить масло – згорять і продукти в ньому. Якщо ви побачили, що масло закипає, зніміть посуд із конфорки, дайте трохи охолонути і поверніть на плиту.
Завжди використовуйте продукти кімнатної температури. Наперед діставайте все необхідне з холодильника. Заморожені напівфабрикати або холодний фарш мають набагато більше шансів пригоріти у сталевій сковороді.
Віддавайте перевагу рафінованим оліям для смаження. Найкраще — соняшниковому чи оливковому. Завдяки високому порогу кипіння таких олій ваші продукти не пригорять і сковорода теж не постраждає.
Як вибрати правильну сковороду
Сковороди з нержавіючої сталі – безцінна знахідка для всіх, хто любить готувати. Цей довговічний і неймовірно функціональний посуд дуже зручний у використанні. З її допомогою ви збережете первозданний смак та користь продуктів. А будь-які страви, починаючи з простого омлету на сніданок, закінчуючи розкішними стейками до званої вечері, завжди вдаватимуться на славу.
В нашому магазині ви підберете саме ту сковорідку